Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Europa Azi”. Mai multe vaccinuri anti-COVID în UE

TVR MOLDOVA vă prezintă un rezumat al principalelor evenimente care s-au derulat astăzi în Uniunea Europeană.

MAI MULTE VACCINURI ÎN UE

Preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen a declarat că de luna viitoare s-ar putea dubla numărul dozelor de vaccin disponibile în Uniunea Europeană. Von der Leyen a precizat pentru presa germană că se aşteaptă la o medie de 100 de milioane de doze pe lună în al doilea trimestru al anului. Până acum, Uniunea Europeană a aprobat vaccinuri de la trei producători - Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca. Joi, Agenţia Europeană a Medicamentului urmează să aprobe şi vaccinul producătorului american Johnson&Johnson.

PENTRU SIGURANŢA CIRCULAŢIEI MĂRFURILOR

Comisia Europeană a adoptat noi documente pentru a facilita libera circulaţie a mărfurilor pe piaţa unică. În condiţii de pandemie, executivul european vrea să ajute cetăţenii statelor membre, întreprinderile, dar şi administraţiile naţionale să valorifice piaţa unică pentru bunuri. Unul dintre principalele obiective e supravegherea sporită a pieţei, şi în special a produselor care ajung în UE. Vor fi monitorizate mai ales produsele comercializate online.

EGALITATEA DE GEN ÎN U.E.

De ziua Femeii, presa analizează modul în care sunt respectate normele europene privind egalitatea între femei şi bărbaţi. Este un obiectiv al Uniunii Europene, prevăzut în toate tratatele sale şi un angajament al Comisiei conduse Ursula von der Leyen de a realiza o Uniune a egalităţii. Presa aminteşte că ea este prima femeie aflată la conducerea executivului comunitar în care intră 12 femei-comisar. E cel mai mare număr înregistrat vreodată. Cele 20 de comisii ale Parlamentului European sunt conduse de femei, însă doar patru din cei 27 de şefi de stat sau de guvern din Consiliul European sunt femei.
Similare
RECOMANDĂRI