Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"Europa Azi": Liderii ţărilor UE au convenit asupra distribuirii echitabile şi la preţuri accesibile a vaccinurilor împotriva Covid-19

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a intrat pentru a doua oară în autoizolare după ce unul dintre membrii cabinetului său s-a îmbolnăvit de Covid-19. Ea a părăsit aseară lucrările summit-ului Consiliului European, la scurt timp după ce a aflat vestea. Data trecută, Von der Leyen, a ieşit din autoizloare în urmă cu nouă zile. Ea s-a retras pentru câteva zile după ce, la începutul acestei luni, a participat la o întâlnire cu o persoană infectată.

VACCINURILE VOR FI ÎMPĂRŢITE ECHITABIL 
Liderii ţărilor UE au convenit, la summit-ul de la Bruxelles, asupra distribuirii echitabile şi la preţuri accesibile a vaccinurilor împotriva Covid-19. Potrivit concluziilor Consiliului European, imediat ce vor deveni disponibile, vaccinurile vor fi împărţite statelor membre, în funcţie de numărul populaţiei. Comisia Europeană urmează să cumpere peste un 1 miliard de doze de la câteva companii farmaceutice care produc şi testează potenţiale vaccinuri împotriva COVID-19.

TOT MAI APROAPE DE UN BREXIT FĂRĂ ACORD
Premierul britanic, Boris Johnson, a declarat azi că Regatul Unit trebuie să se pregătească pentru un Brexit fără acord, dacă UE nu-şi schimbă abordarea la negocieri. Avertismentul lui Johnson vine la o zi după ce liderii europeni au înaintat Londrei un ultimatum, prin care i-au cerut să revină la proiectul de acord negociat la începutul anului. Parlamentul britanic a adoptat recent o lege propusă de guvern, care încalcă promisiunea Londrei de a respecta normele UE privind comerţul bilateral după Brexit. 

UE LANSEAZĂ PREMIUL PENTRU JURNALISM
Parlamentul European a lansat azi, premiul "Caruana Galizia" pentru jurnalism, care va recompensa ziariştii pentru reflectarea valorilor UE. Premiul poartă numele jurnalistei de investigaţie din Malta, asasinată în urmă cu trei ani, după ce a dezvăluit cazuri de corupţie la nivel înalt în ţara sa. Legislativul european a anunţat că, până la sfârşitul anului, va fi selectată o organizaţie independentă care va desemna câştigătorii. Premiul va fi acordat o dată pe an, pe 16 octombrie, în ziua în care e comemorată ziarista malteză.
Similare
RECOMANDĂRI