Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Europa Azi”: Conferinţa privind viitorul Europei

Liderii instituţiilor europene au semnat la Bruxelles Declaraţia comună referitoare la Conferinţa privind viitorul Europei. A fost un moment istoric pentru începutul dezbaterilor privind viitorul proiectului european. Preşedinţii Parlamentului European, Comisiei Europene şi Consiliului UE au anunţat că acum, cetăţenii blocului comunitar vor putea să-şi împărtăşească ideile privind politicile de bază care trebuie implementate pentru a construi o Europă echitabilă, ecologică şi digitală. Conferinţa se va desfăşura în diverse foruri, inclusiv online.

MĂSURILE U.E. ÎMPOTRIVA PANDEMIEI

Comisia Europeană a publicat un raport privind acţiunile întreprinse anul trecut împotriva pandemiei de coronavirus şi efectelor acesteia asupra economiei UE. Din bugetul UE s-au alocat 90 de miliarde de euro pentru a păstra locurile de muncă şi a sprijini familiile. Comisia Europeană aminteşte că a încheiat acorduri cu şase companii farmaceutice pentru a asigura o gamă largă de vaccinuri anti-COVID. Ieri, executivul european a anunţat că a ajuns la un acord cu BioNTech-Pfizer privind furnizarea a patru milioane de doze suplimentare de vaccin în următoarele două săptămâni. Aceste doze vor fi folosite pentru a combate coronavirusul în cele mai afectate zone.

COMISIA EUROPEANĂ, CHEMATĂ SĂ APERE PRESA

Parlamentul European a cerut executivului UE să depună mai multe eforturi pentru apărarea libertăţii presei. Potrivit unui comunicat oficial al legislativului, Comisia Europeană trebuie să ia măsuri împotriva guvernelor care încearcă să reducă la tăcere jurnaliştii independenţi.  Eurodeputaţii au criticat închiderea unui post de radio din Ungaria, încercările de impunere a unor noi taxe la veniturile din publicitate pentru mass-media din Polonia, precum şi ingerinţele politice în instituţiile de presă din Slovenia. Parlamentul European a adoptat în luna noiembrie a anului trecut o rezoluţie privind protecţia jurnaliştilor, discursurile de incitare la ură, dezinformarea şi rolul platformelor.
Similare
RECOMANDĂRI