"Europa Azi": Comisia Europeană va aloca 220 de milioane de euro pentru a finanţa transferurile bolnavilor de COVID-19 dintr-o ţară în alta
Sursa foto:Foto simbol Vizualizari:

"Europa Azi": Comisia Europeană va aloca 220 de milioane de euro pentru a finanţa transferurile bolnavilor de COVID-19 dintr-o ţară în alta

TVR MOLDOVA vă prezintă un scurt rezumat al principalelor evenimente care s-au derulat astăzi în Uniunea Europeană.

SPRIJIN PENTRU SPITALELE SUPRASOLICITATE
Comisia Europeană va aloca 220 de milioane de euro pentru a finanţa transferurile bolnavilor de COVID-19 dintr-o ţară în alta. Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, după summit-ul lierilor UE, că această măsură va ajuta spitalele suprasolicitate din cele mai afectate state membre de al doilea val al pandemiei. Von der Leyen a subliniat că le-a transmis liderilor UE să crească masiv capacitatea de testare şi să coopereze activ în privinţa măsurilor santare pe care le aplică.

UE, DISPUSĂ SĂ-ŞI REVADĂ RELAŢIILE CU TURCIA
UE e dispusă să-şi regândească relaţiile cu Turcia în luna decembrie, a declarat preşedintele Consiliului European, Charles Michel. După reuniunea prin videoconferinţă a liderilor europeni, el a numit inacceptabil comportamentul Turciei faţă de Franţa şi a amintit de explorările ilegale de gaz din Mediterana de Est. La precedentul summit, liderii europeni au ameninţat Turcia cu sancţiuni. De atunci, relaţiile UE cu Turcia s-au înrăutăţit şi mai mult. Asta după ce preşedintele turc, Recep Erdogan, şi-a îndemnat concetăţenii să boicoteze produsele franceze, ca răspuns la apariţia publică a caricaturilor cu profetul Mahomed în publicaţiile din Hexagon. 

INFORMAŢIILE FALSE PUN ÎN PERICOL DEMOCRAŢIA
Influenţa reţelelor sociale asupra opinie publice pune în pericol democraţia UE, arată un raport al Comisiei Europene. Potrivit studiului, aproape jumătate din europeni folosesc zilnic reţelele sociale şi urmăresc evenimentele politice. Iar răspândirea informaţiilor înşelătoare împiedică europenii să decidă, în cunoştină de cauză, asupra modului în care vot vota la alegeri sau referendumuri. Comisia Europeană a început, deja, să aplice măsuri menite să asigure un mediu concurenţial adecvat în rândul platformelor online.
Similare
RECOMANDĂRI