Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"Europa Azi": Comisia Europeană îndeamnă cetăţenii UE să propună idei privind lupta cu schimbările climatice

Mii de bulgari au cerut azi, din nou, în stradă, demisia premierului Boiko Borisov, pe care îl acuză de corupţie. Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi a arestat zeci de manifestanţi, veniţi în faţa Parlamentului de la Sofia, în prima zi a sesiunii plenare. În deschiderea acesteia, şi preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a cerut demiterea guvernului Borisov şi a precizat că reforma constituţională pe care vrea să-o iniţieze coaliţia de guvernare, nu va potoli spiritele protestatarilor. Protestul de azi a fost una dintre cele mai mari manifestaţii anti-guvernamentale, începute în urmă cu două luni.

UNGARIA ACUZATĂ DE MĂSURI DISCRIMINATORII
Comisia Europeană a denunţat decizia guvernului din Ungaria de a închide frontierele ţării, din cauza pandemiei, doar pentru o parte a cetăţenilor UE. Comisarul european pentru Justiţie a acuzat guvernul de la Budapesta de discriminare pe bază de naţionalitate şi i-a adresat o scrisoare cerându-i să-şi revadă hotărârea de menţinere a liberei circulaţii doar pentru ţările partenere din Grupul de la Visegrad - Polonia, Cehia şi Slovacia. Cetăţenii acestor ţări pot intra pe teritoriul Ungariei dacă prezintă un test negativ pentru Covid-19.

UE CERE SFATUL CETĂŢENILOR
Comisia Europeană îndeamnă cetăţenii UE să propună idei privind lupta cu schimbările climatice, combaterea cancerului, protecţia oceanelor şi solurilor, precum şi îmbunătăţirea calităţii alimentelor. Potrivit executivului european, ideile strânse vor contribui la proiectarea noilor misiuni ale UE în cadrul proiectului Orizont-Europa. Comisia implică de mai mulţi ani europenii în proiectarea şi crearea de misiuni care să le satisfacă aşteptările şi nevoile.

UE, ÎN LUPTA CU CANCERUL
Parlamentul European va fi iluminat în auriu toată luna septembrie, pentru a creşte gradul de conştientizare privind cancerul în rândul copiilor. Decizia a fost luată la iniţiativa grupului parlamentar al Partidului Popular European. În prezent, în Parlamentul European activează o comisie specială pentru combaterea cancerului. Ea analizează oportunităţile de a găsi măsuri concrete de prevenire şi combatere a cancerului, afecţiune de care se îmbolnăvesc anual 35 de mii de copii din UE.
Similare
RECOMANDĂRI