Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"Europa Azi": Comisia Europeană a încheiat discuţiile preliminare cu cea de-a şaptea companie privind achiziţionarea unui potenţial vaccin împotriva COVID-19

Liderul grupului Popular European din Parlamentul de la Strasbourg, Manfred Weber, a pledat într-un interviu pentru sancţionarea preşedintelui contestat al Belarusului, Alexand Lukaşenko. Weber a propus includerea acestuia în lista demnitarilor de la Minsk, sancţionaţi pentru fraudarea alegerilor prezidenţiale şi maltratarea protestatarilor din Belarus. Azi, şi liderul PPE, Donald Tusk a cerut UE să se implice mai mult în apărarea drepturilor societăţii belaruse. Tusk a scris pe contul său de Twitter, că UE ar da un semnal puternic în acest sens, dacă i-ar nominaliza pe opozanta Svetlana Tikhanovskaia şi soţul său la Premiul Nobel pentru Pace.

SESIUNEA PARLAMENTULUI EUROPEAN - LA BRUXELLES

Viitoarea sesiune plenară a Parlamentului European se va ţine la sediul din Bruxelles şi nu la cel din Strasbourg cum se desfăşoară în mod obişnuit. Preşedintele Legislativului European, David Sassoli, a anunţat că decizia a fost luată după ce autorităţile franceze au impus măsuri antiepidemice într-o zonă care cuprinde şi Strasbourgul. Astfel, desfăşurarea lucrărilor legislativului în acest oraş, ar presupune intrarea întregului personal în carantină. În aceste condiţii viitoarea sesiune plenară va avea loc la Bruxelles în perioada 14-17 septembrie.

UE COMPLETEAZĂ PORTOFOLIUL DE VACCINURI

Comisia Europeană a încheiat astăzi, discuţiile preliminare cu cea de-a şaptea companie privind achiziţionarea unui potenţial vaccin împotriva COVID-19. Contractul ar urma să permită tuturor statelor membre ale UE să achiziţioneze vaccinul, să îl doneze ţărilor cu venituri mici şi medii sau să îl redirecţioneze către alte ţări europene. Comisia Europeană îşi propune să procure iniţial 200 de milioane de doze în numele tuturor statelor membre ale UE, cu opţiune de a achiziţiona încă 100 de milioane de doze dacă vaccinul se va dovedi a fi sigur şi eficient.

NOI AJUTOARE ALE UE, PENTRU ÎNTREPRINDERILE DIN ROMÂNIA

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor financiar de 7 milioane şi jumătate de euro pentru întreprinderile din România, care cresc bovine. Acestea vor primi subvenţii pentru a-şi acoperi pierderile cauzate de pandemia de coronavirus, în special pentru a-şi putea continua activitatea şi menţine locurile de muncă. Săptămâna trecută, executivul european a aprobat alte două scheme de ajutor de 50 de milioane de euro pentru subvenţionarea întreprinderilor avicole şi de creştere a porcinelor din România. 
 
Similare
RECOMANDĂRI