Europa Azi

"Europa Azi":Comisia Europeană a aprobat un al şaselea contract pentru achiziţia a 160 de milioane de doze de vaccin anti-COVID

TVR MOLDOVA prezintă un rezulat al principalelor evenimente care s-au derulat astăzi în Uniunea Europeană.

U.E. ÎŞI MĂREŞTE REZERVA DE VACCINURI

Comisia Europeană a aprobat un al şaselea contract pentru achiziţia a 160 de milioane de doze de vaccin anti-COVID, semnat cu Moderna. Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat că Executivul European este pe cale să aprobe şi un al şaptelea contract de achiziţionare a unui vaccin împotriva coronavirusului, care va completa unul dintre cele mai cuprinzătoare portofolii cu cele mai promiţătoare vaccinuri împotriva COVID-19 din lume. Potrivit conducerii companiei Moderna, vaccinul lor împotriva noului coronavirus va costa între 25 şi 37 de dolari, la fel ca un vaccin antigripal obişnuit. 

INTEGRAREA ŞI INCLUZIUNEA, UN EFORT COMUN

Executivul U.E. a prezentat Planul de acţiune privind integrarea şi incluziunea pentru perioada anilor 2021-2027. Potrivit acestui plan, integrarea incluzivă va cere eforturi de adaptare reciprocă atât din partea noilor veniţi, cât şi din partea comunităţilor-gazdă. "Migrantul este "unul de-al nostru", nu "unul de-al lor", a declarat Comisarul pentru afaceri interne, Ylva Johansson. A adăugat că fiecare persoană se poate bucura de drepturile sale, indiferent de mediul din care provine. În prezent, aproximativ 8 % dintre locuitorii Uniunii, adică 34 de milioane de oameni, s-au născut în afara blocului comunitar, iar 10 la sută dintre tinerii născuţi în UE au cel puţin un părinte născut în străinătate.

EUROSTAT: TURISMUL, GRAV AFECTAT DE PANDEMIE

Datele EUROSTAT, publicate astăzi, arată că, pe fondul crizei sanitare provocate de pandemie, numărul de cazări înregistrate în hotelurile din Uniunea Europeană s-a înjumătăţit în primele opt luni din 2020, faţă de perioada similară din 2019. Cel mai sever declin a fost în aprilie şi mai, cu o scădere de 95% şi, respectiv, 89 la sută, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019. În sezonul de vară s-a înregistrat o oarecare creştere, dar tot cu scăderi  - de 71% în iunie, 42% în iulie şi 32% în august. Declinul cazărilor înregistrate în hotelurile şi pensiunile din UE a fost mai puternic pentru oaspeţii veniţi de peste hotarele comunităţii, de 60 la sută comparativ cu perioada similară din 2019. Turismul intern a scăzut mai puţin, cu doar 17%.