Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"Europa Azi": Comisia Europeană a adoptat o nouă Strategie farmaceutică prin care se va asigura pacienţilor din ţările blocului comunitar medicamente inovatoare şi accesibile

TVR MOLDOVA prezintă un rezulat al principalelor evenimente care s-au derulat astăzi în Uniunea Europeană.

MEDICAMENTE ACCESIBILE ŞI SIGURE PENTRU TOŢI

Comisia Europeană a adoptat o nouă Strategie farmaceutică prin care se va asigura pacienţilor din ţările blocului comunitar medicamente inovatoare şi accesibile. Noua stategie va sprijini inovaţia şi sustenabilitatea industriei farmaceutice din UE şi va permite ţărilor să îşi asigure nevoile farmaceutice, inclusiv în perioade de criză. Potrivit comisarului european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides, noua Strategie este răspunsul Europei la provocările şi vulnerabilităţile relevate de pandemia de COVID-19, care va transforma sectorul farmaceutic din Europa într-unul mai bine pregătit şi mai rezistent pe termen lung.

EGALITATEA DE GEN, CHEIA REDRESĂRII GLOBALE 

Promovarea egalităţii de şanse între bărbaţi şi femei, prin toate acţiunile externe ale Uniunii Europene, este esenţială pentru o redresare globală durabilă în urma crizei provocate de coronavirus. Executivul European şi Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate şi-au prezentat viziunea comună pe acest subiect în noul Plan de acţiune pentru anii 2021-2025. Conform acestuia, prioritatea absolută a tuturor politicilor şi acţiunilor externe ale Uniunii este realizarea de noi progrese, şi într-un ritm mai accelerat, pentru ca femeile să îşi exercite pe deplin drepturile şi să participe mai mult la viaţa politică, economică, socială şi culturală din întreaga Uniune. 

O ABORDARE EUROPEANĂ A PIEŢEI DIGITALE

Comisia Europeană a propus un nou regulament privind guvernanţa datelor, pentru a exploata mai bine potenţialul datelor aflate în continuă creştere. Noile norme vor uşura în viitor schimbul de date în întreaga Uniune, creând bunăstare în societate şi sporind încrederea atât a cetăţenilor, cât şi a întreprinderilor, în siguranţa datelor ce le aparţin. Comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton, consideră că noul regulament va permite asigurarea încrederii în date şi va facilita circulaţia acestora între sectoare şi între statele membre, pentru că la cârma acestui proces se vor afla chiar cei care le generează.
Similare
RECOMANDĂRI