Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"Europa Azi": A fost inaugurat Parchetul European

Parchetul European, condus de românca Laura Codruţa Kovesi, a fost inaugurat azi la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. Kovesi şi procurorii Parchetului şi-au asumat oficial angajamentul de a respecta obligaţiile care le revin. Parchetul European este un nou organ independent al blocului comunitar, însărcinat cu investigarea, urmărirea penală şi trimiterea în judecată a autorilor infracţiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale UE. Parchetul va cerceta, în special, cazurile legate de corupţie sau fraude transfrontaliere. Laura Codruţa Kovesi a fost aleasă în fruntea instituţiei, în urmă cu un an, de către Parlamentul European şi Consiliul UE.

NOI MĂSURI PENTRU CONSOLIDAREA VAMALĂ A UE
Comisia Europeană a lansat azi un nou plan de acţiune menit să îmbunătăţească activitatea vămilor din UE. Executivul european a anunţat, în acest sens, măsuri care să facă vămile mai inovatoare pentru a proteja veniturile, securitatea şi întreprinderile din UE. Este vorba, în special, de măsuri menite să combată fraudele fiscale prin introducerea unor obligaţii mai stricte pentru prestatorii serviciilor de plată şi pentru platformele de vânzări on-line. Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Layen, a declarat că noul plan va ajuta statele membre ale blocului comunitar să gestioneze mai eficient comerţul electronic, care rămâne o prioritate a UE.

VICEPREŞEDINTELE COMISIEI EUROPENE, ÎN AUTOIZOLARE
Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a intrat în autoizolare şi aşteaptă rezultatul testului pentru COVID-19, după ce a intrat în contact cu o persoană infectată. Timmermans a scris, pe contul său de Twitter, că aşteaptă rezultatul testului şi că, până atunci, va lucra de acasă. El urma să fie prezent azi la şedinţa Comisiei pentru Mediu din Parlamentul European, dar a decis să participe la lucrări de la distanţă. Ieri, şi Comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, a anunţat că se află în autoizolare după ce a intrat în contact cu o persoană care a ieşit, mai târziu, pozitiv la testul pentru COVID-19

FONDURI UE PENTRU IMM-URILE DIN ROMÂNIA
Comisia Europeană a aprobat modificarea programului operaţional "Competitivitate" din România şi a redirecţionat 550 de milioane de euro din fondul politicii de coeziune pentru a sprijini economia ţării, afectată de pandemia de coronavirus. Potrivit unui comunicat al executivulului european, sprijinul financiar va fi acordat unui număr de peste 120.000 de întreprinderi mici şi mijlocii din România, pentru salvarea locurilor de muncă, inclusiv pentru implemenetarea iniţiativelor de educaţie electronică şi digitalizare. România a mobilizat, deja, 350 de milioane de euro din fonduri UE pentru a sprijini lucrătorii din domeniul sănătăţii aflaţi în prima linie a luptei împotriva pandemiei.
Similare
RECOMANDĂRI