Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

"Europa Azi": 400 de milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19, disponibile până în iunie

TVR MOLDOVA vă prezintă un rezumat al principalelor evenimente care s-au derulat astăzi în Uniunea Europeană.

400 DE MILIOANE DE DOZE, DISPONIBILE PÂNĂ ÎN IUNIE

Uniunea Europeană va avea acces la aproximativ 400 de milioane de doze de vaccinuri COVID-19 până la sfârşitul lunii iunie. Potrivit preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în primul trimestru al acestui an vor fi disponibile 100 de milioane de doze. Celelalte 300 de milioane de doze vor fi disponibile în următoarele trei luni. Obiectivul Comisiei este ca 70% din populaţia adultă a blocului comunitar să fie vaccinată până la sfârşitul verii. Numărul europenilor care intră în această categorie se apropie de 380 de milioane. Pentru vaccinarea lor cu două doze, atât cât se cere pentru protecţie completă, ar fi necesare aproape 760 de milioane de doze. Asta înseamnă că dacă nu vor mai veni alte 360 de milioane de doze, pentru lunile iulie şi august, vor putea fi vaccinaţi doar jumătate dintre europeni. 

14 MILIARDE PENTRU PROTEJAREA LOCURILOR DE MUNCĂ 

Comisia Europeană a alocat 14 miliarde de euro pentru protejarea locurilor de muncă în nouă state membre ale UE. Banii sunt acordaţi în cadrul celei de a patra tranşe a sprijinului financiar oferit prin intermediul Instrumentului SURE. Cea mai mare sumă a fost alocată pentru Italia - 4,45 miliarde de euro. Polonia va beneficia de 4,28 miliarde, Belgia a primit 2 miliarde, iar Spania – puţin peste un miliard. Cei mai puţin bani vor ajunge în Letonia – 72 de milioane de euro. Cipru va primi 229 milioane, Ungaria - 304, Grecia – 728, iar Slovenia - 913 milioane de euro. După ultima tranşă, 15 state membre beneficiază deja de un sprijin total de aproape 54 miliarde de euro. Resursele disponibile în cadrul instrumentului sunt de până la 100 de miliarde. Până în prezent, Comisia a propus acordarea unui sprijin financiar în valoare de 90,3 miliarde de euro pentru 18 state membre.

O NOUĂ ABORDARE A U.E. ÎN COMBATEREA CANCERULUI

Executivul UE a lansat astăzi Planul european de combatere a cancerului – un pilon cheie al unei Uniuni Europene a sănătăţii puternice şi o prioritate majoră a Comisiei Europene. Bazat pe noi tehnologii, cercetare şi inovare, acesta stabileşte o nouă abordare în materie de prevenire, tratament şi îngrijire în domeniul cancerului. Noul plan are patru domenii principale de acţiune: prevenire, depistare timpurie, diagnosticare şi tratament, şi îmbunătăţirea calităţii vieţii. Pentru acţiunile de combatere a cancerului au fost alocate 4 miliarde de euro, inclusiv din partea programelor "UE pentru sănătate", "Orizont Europa" şi "Europa digitală". În plus, va fi lansat un nou Centru de cunoştinţe privind cancerul, care va contribui la coordonarea iniţiativelor ştiinţifice şi tehnice legate de cancer la nivelul UE. 
Similare
RECOMANDĂRI