Comisia Europeană a organizat al treilea zbor umanitar cu destinaţia Beirut: ”Poporul libanez are sprijinul deplin al UE”
Sursa foto:Caleaeuropeana.ro Vizualizari:

Comisia Europeană a organizat al treilea zbor umanitar cu destinaţia Beirut: ”Poporul libanez are sprijinul deplin al UE”

Comisia Europeană a organizat ieri, 12 septembrie, un zbor umanitar, cu destinaţia Beirut, continuând astfel să ofere ajutor celor care şi-au pierdut casele în urma exploziilor şi celor care mai au încă nevoie de asistenţă medicală, se arată în comunicatul oficial al Executivului.

La bordul avionului s-a aflat şi comisarul european pentru gestionarea crizelor Janez Lenarčič, efectuând o primă vizită oficială în Liban, unde se va întâlni cu prim-ministrul desemnat Mustapha Adib şi va supraveghea sprijinul UE în urma exploziilor devastatoare din Beirut.

Zborul care a aterizat astăzi (al treilea zbor spre Liban sub Podul Aerian Umanitar al UE) oferă aproximativ 30 de tone de ajutor esenţial, inclusiv ambulanţe, echipamente de stingere a incendiilor, echipamente de protecţie individuală, medicamente şi echipamente de telecomunicaţii.

Janez Lenarčič, comisarul european pentru gestionarea crizelor, a declarat: „Poporul libanez are sprijinul deplin al UE. Mulţi continuă să sufere în urma exploziilor şi a pandemiei coronavirusului. În timp ce asistăm la recuperare, trebuie să obţinem şi ajutor esenţial celor care şi-au pierdut casa şi au nevoie de asistenţă medicală de urgenţă. Va trebui să existe un efort concertat de reconstrucţie, susţinut de reforme decisive – dar, deocamdată, oferim ajutor urgent celor cărora le-au fost distruse casele de la explozie.”

Marfa acestui ultim zbor a fost donată de agenţia portugheză de cooperare (Camões) şi de ONG-ul german Orienthelfer. Un total de 54 de tone de provizii umanitare, medicamente şi echipamente medicale au fost livrate acum în Liban pe 3 zboruri umanitare. Zborurile sunt organizate şi finanţate de UE, se mai arată în comunicat.

Similare
RECOMANDĂRI