Comisia Europeană a aprobat României un ajutor de stat de 7,4 milioane de euro pentru a sprijini întreprinderile din sectorul creşterii bovinelor
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Comisia Europeană a aprobat României un ajutor de stat de 7,4 milioane de euro pentru a sprijini întreprinderile din sectorul creşterii bovinelor

Comisia Europeană a aprobat o schemă în valoare de 7,4 milioane de euro (aproximativ 35,7 milioane RON) destinată României, pentru a sprijini întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea în sectorul creşterii bovinelor şi care sunt afectate de pandemia de coronavirus.

În cadrul schemei, sprijinul public va fi acordat sub formă de subvenţii directe. Scopul acesteia este acela de a ajuta întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea în sectorul creşterii bovinelor să îşi acopere nevoile de lichidităţi şi să îşi continue activităţile astfel încât să poată furniza alimente şi materii prime furajere pentru industria alimentară şi să poată menţine locurile de muncă.

Se preconizează că schema va aduce beneficii unui număr de peste 1.000 de societăţi care îşi desfăşoară activitatea în sectorul creşterii bovinelor. Comisia a constatat că schema care vizează România respectă condiţiile stabilite în cadrul temporar. În special: (i) granturile nu depăşesc 100.000 de euro per beneficiar, astfel cum se prevede în cadrul temporar pentru întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei agricole primare; şi (ii) sprijinul poate fi acordat până la 31 decembrie 2020. Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu condiţiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

Similare
RECOMANDĂRI