Cererea de propuneri a Pactului verde european: investiţii în valoare de 1 miliard de euro pentru a stimula tranziţia verde şi digitală
Sursa foto:Europa.eu Vizualizari:

Cererea de propuneri a Pactului verde european: investiţii în valoare de 1 miliard de euro pentru a stimula tranziţia verde şi digitală

Comisia Europeană a decis la 17 septembrie, să lanseze o cerere de propuneri în valoare de 1 miliard EUR pentru proiecte de cercetare şi inovare care să răspundă crizei climatice şi să contribuie la protejarea biodiversităţii şi a ecosistemelor unice ale Europei.

Cererea de propuneri a Pactului verde european finanţată din programul Orizont 2020, pentru care înscrierile se deschid mâine, va stimula redresarea Europei în urma crizei provocate de coronavirus, prin transformarea provocărilor ecologice în oportunităţi de inovare.
 
Se preconizează că proiectele finanţate în cadrul acestei cereri de propuneri vor avea rezultate cu beneficii concrete în zece domenii:
Opt domenii tematice care reflectă principalele fluxuri de lucru din cadrul Pactului verde european:
  1. Obiective tot mai ambiţioase în materie de climă
  2. Energie curată, accesibilă ca preţ şi sigură
  3. Industrie pentru o economie curată şi circulară
  4. Clădiri eficiente din punct de vedere energetic şi din punctul de vedere al utilizării resurselor
  5. Mobilitate durabilă şi inteligentă
  6. De la fermă la consumator
  7. Biodiversitate şi ecosisteme
  8. Medii fără substanţe toxice, poluare zero
Şi două domenii orizontaleconsolidarea cunoştinţelor şi capacitarea cetăţenilor, care oferă o perspectivă pe termen mai lung în ceea ce priveşte realizarea transformărilor prevăzute în Pactul verde european.
Investiţia de 1 miliard EUR va dezvolta în continuare sistemele şi infrastructurile de cunoaştere europene. Cererea de propuneri include oportunităţi de cooperare internaţională prin abordarea nevoilor naţiunilor mai puţin dezvoltate, în special din Africa, în contextul Acordului de la Paris(link is external), precum şi în contextul obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD).
Similare
RECOMANDĂRI