Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„#Alegem Parlamentul!”. Cum pot alegătorii să verifice unde se află secţia la care vor vota?

Potrivit legislaţiei, listele electorale sunt accesibile în cadrul secţiilor de votare şi se plasează pe pagina web a Comisiei Electorale Centrale cu 20 de zile înainte de ziua alegerilor.

Astfel în intervalul 21 iunie – 10 iulie 2021, alegătorii pot verifica conţinutul listelor electorale şi solicita modificări. În acest sens, vă îndemnăm să vă informaţi privind locaţia secţiei la care veţi vota.

Atragem atenţia că, în comparaţie cu alegerile prezidenţiale 2020, amplasarea a circa 10% din secţii de votare s-a modificat.

Pentru a vedea la care secţie trebuie să votaţi, accesaţi pagina verifica.cec.md, după care - introduceţi IDNP-ul şi parcurgeţi verificarea anti-robot, prin bifarea opţiunii. În rezultat, alegătorul află numărul secţiei de votare la care va vota, adresa acesteia, datele de contact şi numărul din listă.

Pentru a verifica corectitudinea listelor electorale aveţi posibilitatea să vizitaţi secţia de votare şi să verificaţi listele online. Verificarea online se face pe pagina CEC www.cec.md, accesând butonul "Verifică-te în Registrul de Stat al Alegatorilor" selectând localitatea şi secţia de votare.

Igor Bucataru, Seful echipei de analiză, Promo-LEX.

O campanie TVR Moldova realizată în parteneriat cu asociaţia Promo - Lex şi Coaliţia Civică pentru Alegeri Libere şi Corecte.

#HAILAVOT!
RECOMANDĂRI