Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„#Alegem Parlamentul!”. Cum poţi vota dacă în ziua alegerilor nu eşti în localitatea de domiciliu sau reşedinţă?

Dacă sunteţi alegător cu drept de vot şi vă schimbaţi domiciliul sau reşedinţa în perioada 16 iunie-10 iulie sau nu aveţi posibilitate de a vă prezenta în ziua alegerilor la secţia de votare corespunzătoare domiciliului sau reşedinţei, puteţi vota la orice secţie de votare în baza certificatului cu drept de vot.

Pentru obţinerea acestui certificat, trebuie să mergeţi la biroul electoral al secţiei de votare corespunzător domiciliului. În baza cererii dumneavoastră depusă până la 10 iulie, la prezentarea buletinului de identitate, vi se va elibera un certificat cu drept de vot.

Veţi confirma primirea acestuia, semnând în lista electorală în dreptul numelui dvs. În ziua alegerilor, urmează să vă prezentaţi la orice secţie de votare de pe teritoriul Republicii Moldova cu buletinul de identitate valabil şi certificatul cu drept de vot.

Veţi fi înscrişi în lista electorală suplimentară, iar certificatul cu drept de vot va fi anexat la lista electorală. Alegerile trebuie să reflecte voinţa cetăţenilor Republicii Moldova. Ieşiţi la vot!

Mihaela Duca-Anghelici, Analist juridic, Promo-LEX.

O campanie TVR Moldova realizată în parteneriat Institutul pentru Politici şi Reforme Europene şi Coaliţia Civică pentru Alegeri Libere şi Corecte.

#HAILAVOT!
RECOMANDĂRI