Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„#Alegem Parlamentul!” Cum pot vota cetăţenii Republicii Moldova aflaţi peste hotare în ziua alegerilor?

Cetăţenii Republicii Moldova aflaţi peste hotare pot vota în cadrul scrutinului din 11 iulie la una din cele 150 de secţii de votare deschise în străinătate.

Pentru a găsi cea mai apropiată secţie de locul în care te afli, accesează diaspora.cec.md.

Pentru a putea vota, ai nevoie:
- de paşaportul Republicii Moldova, valabil sau expirat sau
 - de buletinul de identitate valabil, cu fişa de însoţire sau
- de livretul de marinar

Poţi vota chiar dacă nu te-ai înregistrat prealabil. Acest exerciţiu a fost necesar anterior doar pentru a determina numărul şi amplasarea secţiilor de votare peste hotare.

Majoritatea secţiilor de vot vor fi deschise între orele 07:00 şi 21:00, ora locală. Excepţie fac doar secţiile de votare din Baku şi Strasbourg, care vor activa până la 18:00 şi 20:00, respectiv.

Pentru a fi la curent cu mersul votării, dar şi cu alte detalii legate de ziua alegerilor, precum numărul de buletine de vot rămase, îţi recomandăm să urmăreşti paginile oficiale ale ambasadelor şi consulatelor Republicii Moldova din ţara în care te afli. Alegerile trebuie să reflecte voinţa cetăţenilor Republicii Moldova. Ieşiţi la vot!

Oxana Brighidin, consilieră juridică, CRJM

O campanie TVR Moldova realizată în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice din Moldova şi Coaliţia Civică pentru Alegeri Libere şi Corecte.

#HAILAVOT!
RECOMANDĂRI