Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un basarabean stabilit în SUA a parcurs 3500 de kilometri pentru a vota la alegerile prezidenţiale

Distanţa poate fi mare, dar nu e o scuză pentru a nu fi un cetăţean adevărat. Un basarabean stabilit în Statele Unite ale Americii a parcurs aproape 3500 de kilometri pentru a vota la alegerile prezidenţiale. Deşi a fost un drum lung şi plin de peripeţii, nimic nu i-a stat în cale. El spune că şi-ar dori alegeri parlamentare anticipate, pentru ca ulterior să revină acasă, în Republica Moldova.

Dragoş a lucrat în Poliţia Republicii Moldova şi spune că din cauza sistemului corupt, în urmă cu trei ani a decis să plece peste ocean. Acolo a început totul de la zero dar nu a rămas indiferent la ce se întâmplă acasă.

DRAGOŞ, basarabean stabilit în SUA: Mie nu mi-a fost lene să parcurg 3500 de km din Portland Oregon până în Chicago Illinois pentru a da Moldovei o şansă. Eu nu am aşteptări mari de la viitorul preşedinte, dar asta e o lumină în capătul tunelului.

Dragoş a condus mai bine de 30 de ore camionul său pentru a ajunge la vot. Acum şi-ar dori şi alegeri parlamentare anticipate.

DRAGOŞ, basarabean stabilit în SUA: Eu sper la parlamentare să fim dublu. Pe noi nu ne opreşte nimeni. Noi dăm jos pământul, întoarcem planeta, ne urcăm şi pe lună. Moldovanul aşa e când îl apasă la os cu cuţitul nu se lasă, nu plânge.

Dorul de casă îl macină şi ar vrea să fie alături de familie.

DRAGOŞ, basarabean stabilit în SUA: Tare vreau acasă. Eu sper că dacă următoarele alegeri parlamentare merg cu brio, merg în favoarea noastră eu mă întorc acasă şi o mare parte din persoanele care trăiesc în diasporă la fel.

În turul II al alegerilor prezidenţiale, basarabenii din diaspora au scris istorie. Peste 260 de mii de oameni au votat, iar aproape 93 la sută dintre ei au ales-o pe Maia Sandu.
Similare
RECOMANDĂRI