Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste şase mii de poliţişti vor asigura ordinea publică în ziua alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova

Peste şase mii de poliţişti vor asigura ordinea publică în ziua alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. Aceştia vor patrula în zona secţiilor de votare, pe o rază de 100 metri, pentru a prevenirii incidentele ce ar putea perturba procesul electoral.

Activitatea poliţiei în ziua alegerilor va fi monitorizată de procurori. 

ALEXANDRU CIOBĂNAŞ, şeful Direcţiei Generale Urmărire Penală a IGP: "Pentru a nu fi eronat interpretat că organul de poliţie încalcă legislaţia, prin ordinul procurorului general, au fost desemnaţi procurori de serviciu care vor supraveghea activitatea poliţiei şi a organului de urmărire penală. Vor fi desemnaţi câte unul-doi procurori, în funcţie de sector sau raion, care, în caz de necesitate, vor interveni la solicitarea poliţiei sau a cetăţenilor".

În ziua votării, politistii vor monitorizată şi deplasarea microbuzelor pe teritoriul Republicii Moldova. Este interzis transportul a mai mult de 8 persoane intr-o masina pentru a evita votul masiv organizat. La terminarea alegerilor, poliţiştii vor restricţiona accesul persoanelor străine în încăperea unde se va efectua numărarea voturilor. Ei vor asigura transportul în siguranţă a cutiilor sigilate cu materiale electorale şi buletine de vot. 

SERGIIU PAIU, şeful Inspectoratului General al Poliţiei: "De asemenea, vom asigura paza sediilor judecătoriilor în raza cărora se află consiliile electorale de circumscripţie, unde vor fi păstrate buletinele de vot până la validarea rezultatelor alegerilor. De asemenea, vor fi create rezerve operative pentru asigurarea ordinii publice la întrunuri spontane, ori alte evenimente, care pot pereclita buna desfăşurare a scrutinului electoral".

Alegerile prezidenţiale vor avea loc pe 1 noiembrie 2020.
Similare
RECOMANDĂRI