Maia Sandu cheamă contracandidaţii de pe centru-dreapta la discuţii, pentru a elabora o strategie comună de neadmitere a fraudelor electorale
Vizualizari:

Maia Sandu cheamă contracandidaţii de pe centru-dreapta la discuţii, pentru a elabora o strategie comună de neadmitere a fraudelor electorale

Candidatul la prezidenţiale Maia Sandu a făcut un apel către ceilalţi candidaţi electorali, cu excepţia lui Igor Dodon, pentru a se aşeza la masa de discuţii, în vederea stabilirii unei strategii pentru a nu admite fraude electorale la scrutinul din 1 noiembrie.

Despre aceasta a anunşat Maia Sandu în cadrul unui intreviu pentru Europa Liberă.

„Am venit cu un apel către ceilalţi oponenţi ai lui Igor Dodon , pentru că aşa vedem  noi lucrurile, îl vedem pe Igor Dodon oponentul în această campanie , noi nu luptăm cu alţi candidaţi pro europeni, ştim că trebuie să eliberăm ţara de Igor Dodon şi după aia să facem ordine la toate nivelurile în stat. I-am invitat inclusiv printr-o scrisoare, să ne aşezăm şi să discutăm care este strategia noastră comună de a nu admite aceste fraude. Aceasta cred că este cea mai bună abordare. Trebuie să semnalizăm absolut toate pericolele”, a declarat Maia Sandu, subliniind că fraudarea votului este un subiect inclusiv de Securitate naţională.

 „Sperăm să răspundă la invitaţia noastră. E în interesul nostru, al tuturor, să ne apărămn voturile (…) Noi ne dorim alegeril libere şi corecte, ne dorim ca lucrurile să se întâmple calm, fără supărări şi proteste”, conchide Maia Sandu.

Candidatul PAS mai spune că atât ea, cât şi partidul său, nu au lansat săgeţi în adresa altor candidaţi de pe centru-dreapta.  

„Am optat şi am respectat principiile unei campanii corecte, oponentul nostru în această campanie este Igor Dodon. În rest nu ne certăm, nu criticăm alţi oponenţi”.
 
Similare
RECOMANDĂRI