Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dorin Chirtoacă cere excluderea lui Igor Dodon din cursa electorală pentru trădare de patrie

Dorin Chirtoacă cere excluderea lui Igor Dodon din cursa electorală pentru trădare de patrie. Candidatul la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova din partea Blocului UNIREA, spune că a depus, din nou, o sesizare către Comisia Electorală Centrală. Cei de la CEC spun însă că nu au primit nimic.

DORIN CHIRTOACĂ, candidat la funcţia de preşedinte, Blocul Politic UNIREA: "În ultimile zile, în spaţiul public au apărut dovezi clare cu privire la faptul că Dodon, este informator al serviciilor secrete ruse. Că avem reprezentanţi ai FSB-ului la Chişinău, care se găsesc pe strada Lazo. Numele de cod a lui Dodon este kremlinovici, toate aceste confirmări îl fac incompatibil cu statutul de preşedinte al Republicii şi ar trebui demis şi astăzi chiar dacă mai suns 10 zile până la alegeri".

Dorin Chirtoacă spune că a depus două se sesizări la CEC în privinţa candidatului Igor Dodon, una pe 19 octombrie şi alta pe 20 octombrie. În această dimineaţă, preşedintele Comisiei Electorale Centrale a declarat că la CEC nu a ajuns nicio sesizare. 

DORIN CIMIL, preşedinte, Comisia Electorală Centrală: "Nu ţin minte să fie pusă o sesizare având acest obiect. Nu este pusă, doar ceea se indică în presă ceea ce nu vă putem da comentarii la acest moment. -CEC-ul nu s-a autosesizat pe marginea acestui subiect? Nu ne-am autosesizat, nu suntem organ de investigaţie, suntem organ de examinare a sesizărilor". 

La începutul aceste săptămâni, jurnaliştii de la RISE Moldova, în colaborare cu Centrul Dossier, au publicat o investigaţie în care spun că Igor Dodon, candidat independent la prezidenţiale, ar colabora cu serviciile secrete ruseşti. În replică, purtătorul de cuvânt al candidatului Igor Dodon, Ludmila Muntean, a spus că în această investigaţie sunt doar nişte falsuri de campanie electorală promovate în sprijinul unor contracandidaţi.
Similare
RECOMANDĂRI