Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dorin Chirtoacă cere autorităţilor să reacţioneze la declaraţiile lui Serghei Lavrov, care acuză comportamentul SUA în Republica Moldova.

Candidatul Mişcării Politice "Unirea" la alegerile prezidenţiale din întâi noiembrie, Dorin Chirtoacă, cere autorităţilor să reacţioneze la declaraţiile Ministrului Rus de Externe, Serghei Lavrov, care acuză comportamentul SUA în Republica Moldova.

Chirtoacă susţine că declaraţiile lui Lavrov contravin Constituţiei Republicii Moldova, prin fiecare propoziţie spusă la adresa acestui stat. Tot el mai spune că printre afirmaţiile jignitoare se numără şi cea că fără Rusia nu se mai rezolvă nici o problemă în spaţiul post-sovietic.

Încercarea lui Lavrov de a mima o pretinsă apărare a Republicii Moldova, nu este altcevă decât o nouă încercare a Federaţiei Ruse de a se victimiza, mai spune Chirtoacă.

„Au trecut 24 de ore de la declaraţiile lui Lavrov, în RM e linişte mortala  A încercat să insinueze Lavrov că noi am fi un fel de minge de ping-pong între ei, între Rusia şi SUA şi vezi Doamne că Statele Unite sunt răul cel mare aici, în Republica Moldova, care încearcă să monopolizeze tot. Statele Unite ne supune embarogourilor fructele, legumele şi vinurile sau Rusia spune că vinul nostru este bun de vopsit gardurile?”, a spus Dorin Chirtoacă.
Similare
RECOMANDĂRI