Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

CEC a început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie

Comisia Electorală Centrală a început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie. Acestea vor fi distribuite secţiilor de vot deschise pe teritoriul Republicii Moldova. Este al doilea lot de buletine tipărite la Tipografia Centrală din Chişină. Primul lot a ajuns deja în secţiile de votare din diaspora.

DORIN CIMIL, preşedinte, Comisia Electorală Centrală: "Au fost tipărite peste 2 milioane 943 de mii de buletine, dintre care în limba română cicrca 2 milioane 170 de mii de buletine şi 765 de mii în limba rusă". 

GHEORGHE LUNGU, reporter TVR MOLDOVA: "Buletinele de vot care urmează să ajungă în secţiile de votare din Republica Moldova sunt tipărite pe hârtie opacă mată de culoare gri afumat. Acestea conţin mai multe semne de siguranţă pentru a nu putea fi falsificate.

Preţul unui buletin de vot este de 14 bani, cu 5 bani mai puţin decât cele pentru diaspora. 

DORIN CIMIL, preşedinte, Comisia Electorală Centrală: "Diferenţa de preţ este explicată prin numărul de buletine şi acest număr de buletine mai mare ca şi cel trecut, generează şi o diferenţă de preţ".

Pentru tipărirea buletinelor de vot se vor cheltui peste 422 de mii de lei. Alegerile prezidenţiale vor avea loc pe 1 noiembrie 2020 iar în cursa electorală sunt înregistraţi opt candidaţi. 
Similare
RECOMANDĂRI