Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie

A început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie. La Tipografia Centrală, membrii Comisiei Electorale Centrale monitorizează procesul. Primele buletine vor ajunge în peste 139 de secţii de votare deschise peste hotarele Republicii Moldova. Acestea conţin mai multe semne de siguranţă, pentru a nu putea fi falsificate.

Primele buletine de vot au fost verificate de membrii Comisiei Electorale Centrale.

DORIN CIMIL, preşedinte, Comisia Electorală Centrală: "Pentru cele 139 de secţii de votare din străinătate se vor tipări 556 mii buletine de votm, dintre care în limba română 467 600 exemplare, în limba rusă  88 400 exemplare. Buletinele de vot după cum aţi văzut vor avea lungimea de 236 de milimetri, iar lăţimea de 140 de milimetri".

IRINA MIHAILICI, reporter TVR MOLDOVA: "Buletinele de vot care urmează să ajungă în străinătate sunt tipărite pe hârtie opacă-mată de culoare gri afumat. Buletinele au mai multe semne de siguranţă pentru a nu putea fi falsificate. Pe listă se regăsesc opt candidaţi care luptă pentru funcţia de preşedinte".

DORIN CIMIL, preşedinte, Comisia Electorală Centrală: "S-au imprimat semnele de siguranţă. Calitatea este bună, chiar mai bună decât în ţările la care am şi fost observator sau expert electoral".

Preţul unui buletin de vot este de 19 bani astfel, valoarea totală a tirajului de buletine pentru secţiile de votare din străinătate ajunge la 106.752 lei.
Similare
RECOMANDĂRI