Zonele Economice Libere din Republica Moldova în atenţia unei companii poloneze de construcţii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Zonele Economice Libere din Republica Moldova în atenţia unei companii poloneze de construcţii

Compania poloneză OCMER, care de 25 de ani este specializată în proiectarea şi construcţia spaţiilor industriale, este interesată să colaborare şi cu Zonele Economice Libere (ZEL) din Republica Moldova. Declaraţia fost făcută de reprezentanţii companiei poloneze în cadrul şedinţei cu ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici.

La rândul său, Chiril Gaburici a menţionat: „Extinderea şi dezvoltarea Zonelor Economice Libere este foarte importantă pentru ţara noastră. Vom analiza cu atenţie această oportunitate de colaborare, care prevede construirea şi altor hale industriale din cadrul ZEL. Sunt sigur că pe lângă locurile de muncă care vor fi create – companiile şi organizaţiile de proiectare, construcţie şi transport din Moldova, care vor lucra ca subantreprenori – vor câştiga experienţa internaţională valoroasă”.

Prin aducerea unei firme poloneze de construcţii în ţara noastră, apare şi posibilitatea de a deschide o linie de creditare în Banca Economică Poloneză, cu o rată scăzută a dobânzii şi o perioadă maxim posibilă de rambursare. De mai multe decenii, agenţii economici din ţările vecine au utilizat cu succes acest instrument financiar de la banca poloneză pentru construirea unor obiecte solide în parteneriat cu companiile de construcţii din Polonia.

Compania OCMER a proiectat şi construit câteva sute de obiecte industriale, cu o suprafaţă pe este 1 milion de metri pătraţi.

Similare
RECOMANDĂRI