Zinaida Greceanîi: „Republica Moldova se întoarce plenar în CSI. Prioritatea noastră este atragerea investiţiilor...”
Sursa foto:parlament.md Vizualizari:

Zinaida Greceanîi: „Republica Moldova se întoarce plenar în CSI. Prioritatea noastră este atragerea investiţiilor...”

”Republica Moldova se întoarce plenar în Comunitatea Statelor Independente. Prioritatea noastră este atragerea investiţiilor, dezvoltarea economiei şi protecţia socială a oamenilor”, a declarat Preşedintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, după finalizarea celei de-a 50-cea şedinţe aniversare a Adunării Interparlamentare a Ţărilor membre ale Comunităţii Statelor Independente (AI CSI) care se desfăşoară la Sankt Petersburg în Palatul Tauride.

La conferinţa de presă de totalizare, Zinaida Greceanîi a subliniat condiţiile bune pe care statul nostru le oferă investitorilor, inclusiv acces la două importante pieţi cum este cea a UE şi CSI, precum şi un cadru legislativ foarte atractiv. Preşedintele Parlamentului s-a referit la necesitatea protecţiei sociale reciproce a oamenilor şi a salutat adoptarea legilor model în cadrul AI CSI.”Popoarele noastre au nevoie să conlucreze şi să comunice în continuare pentru că sunt legate de o prietenie seculară şi o istorie comună, iar CSI este platforma care le oferă această posibilitate”, a declarat preşedintele Parlamentului.

Participanţii la Adunarea Interparlamentară a Ţărilor membre ale Comunităţii Statelor Independente (AI CSI) au examinat documentele pregătite de comisiile permanente şi proiectul Planului de norme model de perspectivă în CSI pentru anii 2020-2022.

Preşedintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a participat, în fruntea unei delegaţii parlamentare, la şedinţa aniversară, a 50-a, a Adunării Interparlamentare a Ţărilor membre ale Comunităţii Statelor Independente (AI CSI), desfăşurată în perioada 20-22 noiembrie la Sankt Petersburg, Federaţia Rusă.

Adunarea Interparlamentară a CSI a fost creată la 27 martie 1992. Sediul organizaţiei se află în oraşul Sankt Petersburg. Parlamentele din zece state fac parte din Adunarea Parlamentară a CSI, inclusiv Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Tadjikistan, Federaţia Rusă, Ucraina, Uzbekistan.
Similare
RECOMANDĂRI