ZEL „Ungheni-Business” revine la capacităţile de activitate de până la pandemie
Sursa foto:mei.gov.md Vizualizari:

ZEL „Ungheni-Business” revine la capacităţile de activitate de până la pandemie

Activitatea Zonei Economice Libere „Ungheni-Business” în contextul situaţiei pandemice a fost pusă în discuţie în cadrul unei vizite a ministrului Economiei şi Infrastructurii, Sergiu Railean, la ZEL „Ungheni-Business”.

Ministrul Railean s-a interesat de situaţia actuală la ZEL „Ungheni-Business”, activitatea întreprinderilor, planurile pentru timpul apropiat, reluarea exporturilor, măsurile de protecţie a angajaţilor, problemele curente. Potrivit administratorului, Natalia Iepuraş, rezidenţii revin treptat la capacităţile de activitate de până la pandemie. Din 42 de companii rezidente, la moment în ZEL activează 26 şi 2500 de angajaţi din totalul de 3000.

Una din problemele cu care se confruntă rezidenţii ZEL „Ungheni-Business”, menţionate de administrator este lipsa unui coridor verde pentru camioanele de marfă în punctul vamal Sculeni. Actualmente exportul şi tranzitul de mărfuri are loc prin vama Leuşeni şi Vulcăneşti, iar ca urmare şoferii aşteaptă mult timp în vamă şi astfel au loc întârzieri la livrare. Ministrul Economiei şi Infrastructurii a dat asigurări că va interveni cu demersurile necesare în adresa autorităţilor române pentru a redeschide coridorul verde din punctul vamal.

„Pandemia este un examen de flexibilitate pentru mediul de afaceri, de aceea companiile trebuie să se adapteze şi să identifice noi strategii de organizare internă şi relaţionare cu furnizorii şi clienţii. Guvernul întreprinde toate măsurile necesare pentru a facilita relansarea economiei în condiţii de criză globală”, a spus Sergiu Railean.

ZEL Ungheni numără 42 de rezidenţi şi circa 3000 de angajaţi. Suma vânzărilor înregistrează 2,51 mlrd lei, iar investiţiile – 86,5 mln dolari USA.
 
Similare
RECOMANDĂRI