Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Zeci de producători şi-au dat întâlnire la un târg de toamnă organizat la Chişinău

Zeci de producători şi-au dat întâlnire la un târg de toamnă organizat la Chişinău. Şi-au expus pe tarabe recolta din acest an, iar cumpărătorii au avut de ales dintr-o gamă largă de produse. Roşiile, prunele şi strugurii au fost la mare căutare în iarmarocul organizat în Parcul Alunelul din sectorul Buiucani.

Angela Bejenari din raionul Donduşeni a venit la târg cu legume şi fructe, pe care le cultivă în propria grădină.

ANGELA BEJENARI, agricultor: „Am venit cu castraveţi, cu ardei, cu roşii şi cu harbuji ecologici. Produsele sunt 100 % fără adausuri, fără chimicale, fără îngrăşăminte artificiale”.

Andrei Pîslari, din raionul Ştefan Vodă, a adus la Chişinău miere de albine.

ANDREI PÎSLARI, apicultor: „-Astăzi suntem prezenţi la târg cu miere de albinuţe, miere de salcâm, de tei avem. Avem o prisacă cu peste 400 de familii în raionul Ştefan Vodă. –Pentru a participa la târg aţi venit din Ştefan Vodă? – Exact”.

Şi Ştefan Pruteanu şi-a expus pe tarabe o parte din recolta adunată în acest an.

ŞTEFAN PRUTEANU, agricultor: „Noi suntem din Durleşti şi am venit cu 90 de lăzi de struguri vreo 700 de kilograme. – Cred că, o să-i vindem. Struguri negri sunt mai puţini. Cardinalul e gustos şi se va vinde”.

Cumpărătorii şi-au umplut pungile pentru că şi preţurile au fost accesibile.

„Nouă ne place că sunt producători locali. Sunt produse foarte bune, foarte gustoase. Poţi să alegi ceva natural şi calitativ. -Ai de unde alege. – Trebuie organizate mai des asemenea târguri? –Da, mai des şi în toate raioanele. Eu iată de la Botanica, vin”.

Târgul din Parcul Alunelu va fi deschis şi mâine.
Similare
RECOMANDĂRI