Zece locuri pentru amplasarea unităţilor de comerţ ambulant din Chişinău, adjudecate. Câţi bani a încasat municipalitatea
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Zece locuri pentru amplasarea unităţilor de comerţ ambulant din Chişinău, adjudecate. Câţi bani a încasat municipalitatea

Primăria municipiului Chişinău informează că la cea de-a şasea licitaţie deschisă pentru obţinerea dreptului de a încheia un contract pentru amplasarea unităţii de comerţ ambulant stradal pe teritoriul Chşinăului au fost adjudecate 10 locuri, în valoare totală de 12,3 milioane de lei.

Cel mai scump loc de comerţ din cadrul licitaţiei a fost oferit la preţul de 3,1 milioane de lei, pentru o gheretă cu ceai, cafea şi produse de patiserie, amplasată în sectorul Botanica, str. N. Zelinski, 13. De asemenea, au fost propuse sume mari pentru amplasarea chioşcurilor în sectorul Râşcani, str. Albişoara, 84/6 – 2,9 milioane de lei şi în Scuarul Catedralei – 2,3 milioane de lei.

Din cele 28 de locuri expuse la concurs 18 au fost retrase din cauza lipsei de solicitanţi. Cele 3 poziţii adjudecate pentru comercializarea presei periodice, a articolelor de birotică şi suvenirelor au fost obţinute prin negociere directă, datorită participări unui singur solicitant. Pentru locurile prevăzute pentru amplasarea gheretelor pentru flori nu s-a înregistrat niciun participant.

Termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de 5 ani.  În context, primarul general, Ion Ceban, a menţionat la şedinţa operativă săptămânală, că în cadrul Comisiei de licitaţii, au fost înlocuiţi anumiţi membri (consilieri municipali) datorită accederii acestora în Parlament sau ca urmare a fluctuaţiilor de personal din cadrul APL.

De asemenea, edilul a menţionat că licitaţiile pentru comercializarea din gherete se desfăşoară în vederea acumulării de surse financiare în buget, precum şi în scopul oferirii operatorilor economici condiţii egale de desfăşurare a activităţii pe segmentul comerţ ambulant stradal.    

Amintim că licitaţia nr. 6 este cel de-al patrulea concurs de profil desfăşurat în anul curent. La primele 3 licitaţii desfăşurate în anul 2021 au fost adjudecate loturi pentru gherete în sumă de 53,3 milioane de lei.
 
Similare
RECOMANDĂRI