Votat în Parlament: Comercianţii vor fi obligaţi să gestioneze deşeurile provenite din activitatea de comerţ
Sursa foto:parlament.md Vizualizari:

Votat în Parlament: Comercianţii vor fi obligaţi să gestioneze deşeurile provenite din activitatea de comerţ

Consiliile locale ar putea avea dreptul să stabilească interdicţii şi cerinţe privind salubrizarea şi gestionarea deşeurilor de către unităţile de comerţ, care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul autorităţii administraţiei publice locale. Parlamentul, în şedinţa de astăzi, a votat completări ale Legii cu privire la comerţul interior, în lectură finală.

Iniţiativa aparţine deputatului Adrian Lebedinschi şi  prevede expres obligativitatea comercianţilor pentru gestionarea deşeurilor provenite din activitatea de comerţ, în cazul stabilirii de către consiliul local a unor cerinţe în Regulamentul de desfăşurare a activităţilor de comerţ în localitatea respectivă.
 
Totodată,  comercianţii sunt obligaţi să asigure colectarea, depozitarea şi transportarea deşeurilor rezultate din activitatea de comerţ în conformitate cu legislaţia privind gestionarea deşeurilor.
 
Colectarea şi transportarea deşeurilor se va efectua de către comerciant în cazul în care acesta deţine autorizaţie privind gestionarea deşeurilor şi/sau de către persoanele juridice care deţin autorizaţie privind gestionarea deşeurilor şi care au încheiat contract cu comerciantul.
 
Noile reglementări vor intra în vigoare după şase luni de la data publicării în Monitorul Oficial. În lectură finală acestea au fost susţinute de 69 de deputaţi din cei prezenţi la şedinţă.
Similare
RECOMANDĂRI