Vinul Republicii Moldova a fost prezentat în SUA şi în Belgia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vinul Republicii Moldova a fost prezentat în SUA şi în Belgia

Vinul Republicii Moldova a fost prezentat la Bruxelles, Belgia şi în două oraşe din SUA: Chicago şi New York.

Zece vinificatori din Republica Moldova au participat la o întâlnire de afaceri cu reprezentanţii mai multor companii de distribuţie din Belgia.

Distribuitorii din Chicago şi New York s-au arătat interesaţi de Vinul Moldovei, după ce au fost invitaţi la o degustare de vinuri moldoveneşti organizată de opt companii vinicole din Republica Moldova.

Directorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Gheorghe Arpentin, a declarat că atât Belgia, cât şi SUA reprezintă pieţe de export importante pentru Vinul Moldovei. „Deja de câţiva ani, cinci companii vinicole sunt prezente cu produsele lor pe rafturile magazinelor din Bruxelles, iar cererea este în continuă creştere. De aceea, considerăm oportun să organizăm mai multe întâlniri directe dintre vinificatorii moldoveni şi distribuitorii locali, reprezentanţii HoReCa, jurnaliştii belgieni pentru a le permite să cunoască Vinul Moldovei, dar şi pentru a stabili relaţii de colaborare. În acelaşi timp, ne propunem să fim mult mai prezenţi şi pe piaţa din SUA, care ocupă locul 1 după valoarea vinului consumat, cu aproximativ 70 miliarde de dolari pe parcursul anului trecut”, a menţionat Arpentin.

La evenimentul de la Bruxelles au fost prezenţi zeci de reprezentanţi ai companiilor de distribuţie, dar şi jurnalişti şi bloggeri care scriu pentru revistele şi portalurile specializate. Potrivit datelor statistice, în primele 4 luni ale anului 2019, peste 15 mii de litri de vin au fost exportaţi în Belgia, iar pe parcursul anului 2018 companiile vinicole au vândut aproximativ 20 de mii de litri de vin pe această piaţă. 

În acelaşi timp, la cele două întâlniri desfăşurate în SUA, vinificatorii din Republica Moldova au reuşit să-şi facă cunoscute produsele în faţa oamenilor de afaceri americani – top managementul companiilor importatoare şi de distribuţie a vinurilor de calitate, care au şi o reţea extinsă de vânzări, la nivel naţional şi regional.

Datele statistice arată că în primele patru luni ale acestui an, companiile vinicole au exportat pe piaţa din SUA vinuri în valoare de peste 9,6 milioane de lei, peste 530 mii de dolari SUA. În anul 2018, valoarea exporturilor a depăşit suma de 38 de milioane de lei. Vinul Moldovei este prezent pe piaţa din SUA începând cu anul 2015, transmite Moldpres.

Similare
RECOMANDĂRI