Sursa foto:Ziarul Financiar Vizualizari:

VIDEO. Un ciclist de performanţă din Republica Moldova şi-a deschis o fabrică de biciclete

Un ciclist de performanţă din Republica Moldova şi-a transformat pasiunea în afacere. Sportivul a deschis prima şi unica fabrică de biciclete din ţară.

Întreprinderea a ajuns la ciclul complet de producţie, realizând bicilete sau unele componente pentru mai multe companii europene. Până la finele acestui an, bărbatul va beneficia de un suport financiar de la Banca Mondială pentru a-şi putea promova şi vinde produsele pe piaţa externă.

Andrei Tchmil este sportiv de performanţă. Acum patru ani a decis să-şi transforme pasiunea pentru ciclism într-o mică afacere. A închiriat o hală şi un spaţiu pentru magazin şi aşa a început producţia de biciclete.

Alexandru este sudor de profesie. Lucrează la fabrica de biciclete deja de 3 ani. Tânărul este mulţumit că are acasă, în ţara sa, un loc de muncă. În total la fabrica de biciclete muncesc în jur de 25 de persoane. Majoritatea operaţiunilor sunt mecanizate.

Cadrul, furca şi volanul sunt produse în Republica Moldova, iar alte piese sunt importate din Japonia. În prezent, fabrica de biciclete a lui Andrei Tchmil este prima şi unica din Republica Moldova. Anual, fabrica produce în jur de 15 mii de biciclete.

Andrei nu se opreşte aici. Produce biciclete şi componente de bicicletă pentru companii din Italia, România, Belgia.  Pe viitor ar vrea să-şi extindă afacerea şi să exporte bicicletele în afara ţării, sub marca comercială înregistrată în Republica Moldova. 

Pentru a-şi promova produsul pe piaţa externă, bărbatul a aplicat la Proiectul Ameliorarea Competitivităţii, finanţat de Banca Mondială. Din 2015 şi până în prezent, în cadrul proiectului PAC II, care are o valoare totală de 3 milioane de dolari, au beneficiat de suport peste 100 de producători din Republica Moldova.

 
Similare