Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Republica Moldova a exportat în Belarus produse în valoare de 65 milioane de dolari

Produsele din Republica Moldova sunt tot mai căutate pe piaţa din Belarus, în special vinurile, mierea, legumele şi fructele. 65 de milioane de dolari este valoarea totală a mărfurilor vândute în această ţară, numai în primele 6 luni ale anului.

Reprezentanţi ai unor companii din Belarus se află, zilele acestea, la Chişinău, pentru a participa la un forum de afaceri şi a stabili noi parteneriate cu producători din Republica Moldova.
 
Vasile Dolghieru lucrează la o companie de procesare a mierii de albine, care exportă în Polonia, Spania şi Germania. Belarus ar fi o nouă piaţă de desfacere.
 
Pe placul celor din Belarus sunt, în special, fructele, legumele şi vinurile din Republica Moldova. Una dintre companiile prezente la forum importă, din Republica Moldova, 50% din vinurile pe care le vinde. Pe viitor, ar vrea să crească acest număr. 
 
La forum participă 10 companii din Belarus şi 35 din Republica Moldova. Este al şaselea forum moldo-belarus organizat de la începutul anului.
 
Cel mai mult se exportă în Belarus vinuri, conserve, legume şi fructe în stare proaspătă. În Republica Moldova sunt aduse din Belarus preponderent produse petroliere, tractoare, zahăr şi cartofi.
Similare