Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Pavel Filip şi Volodimir Groisman au participat la închiderea Forumului „Moldova Business Week 2017”

Relaţiile de cooperare dintre Republica Moldova şi Ucraina, în domeniul comercial-economic, vor fi extinse. Declaraţiile au fost făcute de premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, şi omologul său din Ucraina, Volodimir Groisman, la închiderea Forumului „Moldova Business Week 2017”.

Premierul Pavel Filip spune că, în ultima perioadă, cooperarea economică dintre Ucraina şi Republica Moldova s-a intensificat.
 
PAVEL FILIP, prim-ministrul Republicii Moldova
"Pe parcursul acestui an, volumul comerţului exterior moldo-ucrainean a crescut cu peste 31% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Actualmente avem 1128 de companii cu capital ucrainean, investiţiile însumând 281 de milioane de lei".
 
VOLODIMIR GROISMAN, prim-ministrul Ucrainei
„Ucraina este un prieten al Republicii Moldova, suntem două state vecine. Noi susţinem Republica Moldova şi credem că viitorul nostru este în familia europeană.”
 
În prezent, Republica Moldova şi Ucraina au peste 200 de acorduri de colaborare în sectorul economic. Prezenţi la forumul economic, oamenii de afaceri au profitat de ocazie pentru a se face auziţi.

Ce de-a patra ediţie a ”Moldova Business Week 2017” a reunit la Chişinău aproximativ o mie de participanţi din 20 de state. Au fost organizate peste 30 de reuniuni cu oameni de afaceri iar discuţiile s-au axat pe atragerea investiţiilor şi promovarea exporturilor Republicii Moldova.
Similare