Ministerul Finanţelor a restituit Băncii Naţionale 50 de milioane de lei din frauda bancară
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministerul Finanţelor a restituit Băncii Naţionale 50 de milioane de lei din frauda bancară

A început restituirea miliardului furat. Ministerul Finanţelor a virat Băncii Naţionale 50 de milioane de lei din datoria creată în urma jafului secolului, plus dobânda de 618 milioane pentru întreaga datorie.

Ministerul de Finanţe spune că aceasta suma a fost colectată din valorificarea activelor celor trei bănci lichidate. Vorbim de Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank care, în perioada in care erau devalizate, au mai rambursat alte 780,6 milioane de lei din suma creditelor de urgenţă acordate, dar şi o parte din dobânzile aferente.

Statul promite că va mai aduna încă 1 miliard de lei din activele aflate astăzi sub sechestru. Calculele celor de la Institutul Naţional de Cercetări Economice arată că gaura creată în urma fraudei bancare  va creşte datoria de stat cu 85%, iar după cei 25 de ani în care locuitorii Republicii Moldova trebuie să plăteasca miliardul furat, valoarea împrumutului va creşte până la 25 de miliarde de lei, 11 miliarde fiind doar dobânda pentru aceste împrumuturi.
 
Similare