VIDEO. Mărfuri de contrabandă de circa patru milioane de lei, depistate la Vamă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Mărfuri de contrabandă de circa patru milioane de lei, depistate la Vamă

Mărfuri de contrabandă de circa patru milioane de lei au fost depistate de de ofiţerii serviciilor specializate ale Vămii, în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale. Este bilanţul unei ample operaţiuni, în cadrul unui dosar penal intentat pentru contrabandă cu mărfuri de larg consum, inclusiv restricţionate.

Prima reţinere a fost operată în cadrul unui flagrant realizat la depozitul deţinut de organizatorul grupării, chiar în momentul descărcării mărfurilor de contrabandă. În cadrul controlului, în tavanul vehiculului percheziţionat, au fost depistate mai multe loturi de produse, aparate şi accesorii pentru îngrijirea personală, articole de încălţăminte, baterii şi cabluri de interconectare, toate fără acte de provenienţă.

Imediat după reţinere, organele de anchetă au descins cu percheziţii la domiciliul liderului grupării, precum şi la trei puncte comerciale din Capitală, unde au fost depistate alte loturi de mărfuri de larg consum, fără acte de însoţire. Printre loturile de bunuri au fost descoperite şi insecticide, care fac parte din categoria produselor ce pot fi importate doar în baza autorizaţiilor speciale.

Verificările au fost extinse şi asupra magazinelor şi depozitelor deţinute de alţi doi agenţi economici, despre care se cunoştea că comandau şi primeau mărfuri introduse prin contrabandă de către bănuiţi. În urma acestor controale, au fost depistate loturi impunătoare de mărfuri, pentru care proprietarii nu au putut prezenta niciun act de provenienţă.

Valoarea mărfurilor depistate în cadrul flagrantului şi percheziţiilor operate depăşeşte 3,8 milioane de lei.

Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate sau cu tangenţă la acest caz. În caz de condamnare, suspecţii riscă până la 10 ani de închisoare.

Similare
RECOMANDĂRI