Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. La Chişinău va fi deschis primul hub dedicat industriilor creative. Costul proiectului se ridică la 12 milioane de lei

La Chişinău va fi deschis primul hub dedicat industriilor creative. Construcţia acestuia va începe în primăvara anului viitor. Centrul va fi ridicat în curtea Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. Memorandumul de construcţie a hub-ului a fost semnat astăzi. Costul total al proiectului se ridică la 12 milioane de lei.

Potrivit proiectului, „Creative Hub” va avea peste 400 de metri pătraţi şi va putea pregăti minim 1000 de persoane pe an. Centrul va deveni un motor al inovaţiei, va contribui la dezvoltarea antreprenoriatului creativ şi va stimulazschimbul de cunoştinţe şi de idei.

Centrul va avea cinci birouri coworking pentru tinerii creativi, bibliotecă,  servicii creative de grafică, de produse audio şi video, de design interior, de arhitectură, de animaţie, precum şi de creare a jocurilor online.

Costul total al lucrărilor se ridică la 12 mil. de lei. Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională, va veni cu un suport financiar de 350 mii de dolari. Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării va oferi aproximativ 100.000 de dolari, iar Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice va oferi terenul pentru construcţia clădirii.

Primul centru naţional dedicat industriilor creative, „Creative Hub”, urmează să-şi deschidă porţile la sfârşitul anului viitor. În Europa există peste 300 de astfel de centre creative. 

Industriile creative din Moldova înregistrează o rată de creştere anuală de 56%, iar în acest sector sunt angajate peste 5000 de persoane, în mare parte tineri. La nivel mondial, industriile creative generează venituri de 2,250 miliarde de dolari SUA şi oferă aproximativ 30 de milioane de locuri de muncă.
 
Similare