Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. La Chişinău a început săptămâna de afaceri, care reuneşte investitori din 20 de state

La Chişinău s-a dat startul celui mai important eveniment economic naţional „Moldova Business Week 2017”. Ediţia din acest an reuneşte sute de investitori din peste 20 de state ale lumii. Autorităţile din stânga Prutului încearcă să convingă oamenii de afaceri străini că Republica Moldova oferă condiţii avantajoase pentru investiţii.

La săptămâna de afaceri din acest an participă investitori din ţări precum Japonia, China, Turcia, dar şi din comunitatea europeană. Omenii de afaceri locali au venit să-şi spună păsul. Preşedintele Asociaţiei Patronale din Industria Uşoară, Alexandra Can, consideră că statul trebuie să micşoreze taxele.

Deocamdată, spune Alexandra Can, în Republica Moldova este greu să faci o afacere, dacă nu ai pile şi nu dai mită.
 
Corupţia trebuie combătută, spune şeful Delegaţiei UE la Chişinău Peter Michalko, iar justiţia reformată, punctează diplomatul.
 
Premierul Pavel Filip recunoaşte că mai există probleme, dar invită oamenii de afaceri să investească în Republica Moldova.
 
Premierul a amintit aici despre reducerea controalelor şi a instituţiilor cu funcţii de control şi de micşorarea actelor permisive, necesare iniţierii unei afaceri, de la 400 la 150. Şi permisul de şedere pentru străini va fi obţinut mai uşor, promite premierul. 
 
Şeful de la Economie a reamintit că poziţionarea geografică a Republicii Moldova oferă avantaje potenţialilor investitori.
 
”Moldova Business Week 2017” se află deja la a patra ediţie. Evenimentul va dura cinci zile, iar sâmbătă este aşteptat să participe şi premierul Ucrainei, Volodimir Groisman.
Similare