Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. La Aeroportul Chişinău va fi construită o nouă pistă de decolare şi aterizare

La Aeroportul Internaţional Chişinău va fi construită o nouă pistă de decolare şi aterizare. Traficul va fi mai fluent şi se va evita suspendarea curselor sau restricţionarea traficului. Noua pistă de rezervă va fi funcţională în mai 2018.

Construcţia celei de-a doua piste vine din necesitatea de a asigura un trafic aerian fluent, 24 de ore din 24. Planul de reconstrucţie este unul etapizat şi a fost conceput cu şase luni în urmă.

Pista de rezervă este o soluţie pentru siguranţa zborurilor. În urma reconstrucţiilor, Aeroportul va avea două piste funcţionale, care vor lucra în funcţie de necesităţi. Totodată, construcţia pistei va schimba imaginea Aeroportului Chişinău şi va oferi companiilor aeriene şansa de a-şi extinde numărul curselor.

Lucrările de pregătire au demarat. Din 27 martie, vor începe lucrările de betonare. Pista va avea o lungime de 2 400 m şi o lăţime de 45 m. După ce va fi dată în exploatare pista noua, vor continua lucrările de reconstrucţie pe pista de bază de 3 590 m. Proiectul de construcţie a noii piste este estimat la 16 milioane de euro.
Similare