Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Inspectorii Agenţiei pentru Protecţia Consumatorului fac verificări la benzinării

Verificări inopinate la benzinăriile din Republica Moldova. Inspectorii Agenţiei pentru Protecţia Consumatorului au depistat nereguli la o unitate situată pe traseul spre Hânceşti. Responsabilii spun că în fiecare zi primesc câte un apel din partea conducătorilor auto revoltaţi de calitatea combustibilului şi cantitatea care le este turnată în rezervor. Agentul economic verificat a avut noroc şi nu a primit o amendă, pentru că specialiştii au venit doar să se informeze şi să noteze neregulile.

Am mers cu inspectorul Agenţiei pentru Protecţia Consumatoruluila o benzinărie situată pe traseul spre Hânceşti. Acolo am găsit doar un angajat, pentru că şeful staţiei lipsea.
 
Anual, responsabilii de la Agenţia pentru Protecţia Consumatorului primesc 40 de plângeri, dintre care jumătate se referă la calitatea şi cantitatea combustibilului. În acest sens, inspectorii au demarat o campanie de informare.
 
În cadrul acestor verificări, inspectorii nu aplică amenzi, doar înregistrează neregulile. Iar agenţii economici urmează să înlăture aceste încălcări. În cazul în care nu se vor conformă cerinţelor, Agenţia pentru Protecţia Consumatorului va efectua controale inopinate, iar administratorii benzinăriilor riscă amenzi de la 12 până la 36 de mii de lei.
 
Similare