Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Înalţii Consilieri UE au prezentat rezultatele Acordului de Asociere

Vizitatorii Orăşelului European au avut ocazia să participe aseară, la dezbateri publice împreună cu înalţi consilieri UE. Experţii europeni au vorbit despre implementarea reformelor în mai multe domenii de activitate din Republica Moldova.

Dezbaterea publică cu genericul „Rezultate tangibile ale Acordului de asociere UE - Republica Moldova” a adus în prim-plan beneficiile acordului pentru ţara noastră.

Înalţii consilieri UE, specializaţi în educaţie, domeniul vamal, dezvoltarea regională, rurală, agricultură şi siguranţa alimentelor au vorbit despre realizările obţinute de Republica Moldova în aceste direcţii.

Succese s-au obţinut şi în agricultură prin implementarea unor politici eficiente. Şi în domeniul vamal sunt rezultate, deşi mai sunt multe de făcut, în special în lupta cu corupţia.

Participanţii la dezbateri au avut ocazia să pună întrebări şi să primească răspunsuri de la experţii europeni. Misiunea Înalţilor Consilieri UE este o echipă de 22 de experţi, veniţi în Republica Moldova pentru a acorda sprijin Guvernului în reformele pe care le face pentru implementarea Acordului de Asociere.
Similare