Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Fondul de subvenţionare a agriculturii se ridică la 900 de milioane de lei

Agricultorii care au depus dosare complete pentru ajutor din fondul de subvenţionare, îşi vor primi, cu siguranţă, banii.

Directorul Agenţiei pentru Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură, Nicolae Ciubuc, a spus că cele 900 de milioane de lei, puse la dispoziţie, sunt suficiente, iar instituţia va face faţă numărului mare de dosare şi nu va mai rămâne cu datorii, cum s-a întâmplat în alţi ani.
 
Din luna iulie, de când se primesc dosarele pentru subvenţii, peste două mii de agricultori şi agenţi economici au cerut ajutoare de 300 de milioane de lei, în total. Circa 700 dintre ei şi-au primit deja banii, în conturile lor fiind transferate peste 67 de milioane de lei. Până pe 31 octombrie, când se încheie depunerea dosarelor, responsabilii de la AIPA se aşteaptă să primească alte peste o mie de solicitări.
 
Şi dacă în 2016 au fost respinse circa 100 de dosare, în acest an doar 20 nu au fost corespunzătoare. Agricultorii cer bani pentru înfiinţarea şi modernizarea plantaţiilor multianuale şi nu numai.
 
Oleg Mereacre are o livadă de prune, o plantaţie de căpşuni şi o plantaţie de viţă-de-vie. Agricultorul spune că a participat la cursurile de instruire, obligatorii pentru dosar, aşa că aşteaptă să primească de la stat peste 3 sute de mii de lei.
 
Şi Dumitru Mironov a venit să depună dosarul. Îşi doreşte o plantaţie de căpşuni şi a cerut de la stat o subvenţie de 50 de mii de lei. 
 
Cei mai mulţi agricultori care cer subvenţii vin din sudul şi centrul Republicii Moldova.
Similare