Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Agentul termic ar putea fi oprit până la sfârşitul săptămânii

Gata cu căldura din calorifere. Furnizarea agentului termic ar putea fi întreruptă până la sfârşitul acestei săptămâni. Şi asta pentru că temperaturile de afară au crescut, sunt de părere cei de la Direcţia Locativ-Comunală. Totuşi, locatarii care nu doresc să renunţe la căldură, pot face o solicitare la Termoelectrica.

Caloriferele nu vor mai fi calde dacă trei zile consecutiv se vor înregistra temperaturi mai mari de 8 grade Celsius. Primarul municipiului Chişinău spune că este gata să semneze o dispoziţie în acest sens.

Responsabilii din Primărie şi-au făcut socotelile după această iarnă. Vor cheltui mai mulţi bani pentru compensaţii decât s-au aşteptat.

Cei drept, locatarii mai friguroşi pot să se bucure în continuare de calorifere calde. Furnizorul a anunţat că este gata să livreze agent termic celor care fac o solicitare în acest sens.

Până se ia decizia finală, locatarii pot să decidă dacă renunţă la căldură, ca să mai facă economii. Trebuie doar să depună o cerere la gestionarul blocului, iar acesta urmează să o prezinte municipalităţii. Ce-i drept, oamenii nu se prea grăbesc.

Iarna aceasta, încălzirea pentru un apartament cu două camere din Chişinău a costat chiar şi 1000 de lei. Startul sezonului de încălzire s-a dat pe 12 octombrie. Cel mai lung sezon de încălzire a durat 172 de zile şi a fost în anul 2015. Iar cel mai scurt a fost de 123 de zile şi s-a înregistrat în 2014.
Similare