Veniturile încasate de Serviciul Vamal la bugetul de stat în luna aprilie au crescut cu peste 20%
Sursa foto:customs.gov.md Vizualizari:

Veniturile încasate de Serviciul Vamal la bugetul de stat în luna aprilie au crescut cu peste 20%

Veniturile încasate de Serviciul Vamal la bugetul de stat, în luna aprilie a anului curent, se cifrează la 1 mlrd 983 mil. lei, în creştere cu 340,9 mil. lei (+20,8%) faţă de perioada similară a anului trecut. Suma a fost acumulată în rezultatul perfectării a 48.239 de declaraţii vamale.

Totodată, în primele patru luni ale acestui an, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 6 mlrd 577 mil. lei, depăşind cu 549,6 mil. de lei (+9,1%) încasările pentru aceeaşi perioadă din anul precedent.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul lunii trecute, au fost relevate 779 de încălcări ale legislaţiei vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depăşirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declaraţiei vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare şi de încălţăminte, piese auto uzate, produse din tutun etc.). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 459 de procese-verbale cu privire la contravenţie şi aplicate amenzi în sumă de peste 1.960.534 lei.

În luna aprilie, fluxul unităţilor de transport a constituit 366.008 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leuşeni şi Sculeni, cu 75.036 şi respectiv, 55.496 de traversări.

Totodată, în cazul în care aveţi nevoie de informaţii privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau să doriţi să faceţi o reclamaţie cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajaţii instituţiei, puteţi apela Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal (+373 22 574 111). Pe parcursul lunii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 1.105 solicitări de informaţii legate de vamă.

Similare
RECOMANDĂRI