Veniturile dar şi cheltuielile bugetului de stat au crescut în primele zece luni ale anului 2019
Vizualizari:

Veniturile dar şi cheltuielile bugetului de stat au crescut în primele zece luni ale anului 2019

Veniturile totale ale bugetului de stat, în primele zece luni ale anului 2019, au depăşit 32 de miliarde de lei şi sunt mai mari cu 7,6% faţă de perioada similară a anului trecut. Ministerul Finanţelor menţionează într-un comunicat de presă că acest fapt se datorează creşterii veniturilor generale şi colectate cu 8,3%,

Serviciul Fiscal de Stat a crescut încasările cu 3,9% faţă de aceeaşi perioadă din 2018, ridicându-se la peste 14 miliarde de lei. „Pentru noi contează mult şi atitudinea antreprenorilor faţă de activităţile de colectare a taxelor – de asta ne propunem să intensificăm misiunea consultativă a Fiscului, pentru a ajuta antreprenorii să activeze conform cadrului legal”, a declarat ministrul finanţelor Serghei Puşcuţa, citat în comunicat.

Serviciul Vamal a adunat, din procedurile administrate de vamă, peste 18 miliarde de lei şi jumătate, cu 6,6% mai mult faţă de perioada similară a anului 2018. „Şi pe dimensiunea interacţiunii Vămii cu operatorii economici şi persoanele fizice de asemenea avem sarcina de a îmbunătăţi serviciile publice”, a remarcat ministrul finanţelor.

Cheltuielile bugetului de stat au constituit peste 34,3 miliarde de lei. Comparativ cu perioada similară a anului 2018, acestea sunt mai mari cu 15,3%. Executarea bugetului de stat, la sfârşitul lunii octombrie s-a încheiat cu un deficit de peste 2,2 miliarde de lei.
Similare
RECOMANDĂRI