Venitul acumulat de Serviciul Vamal săptămâna trecută
Sursa foto:customs.gov.md Vizualizari:

Venitul acumulat de Serviciul Vamal săptămâna trecută

Săptămâna trecutăm veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 547,3 milioane de lei, fiind perfectate 12.458 de declaraţii vamale.

La capitolul combaterea fraudelor, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 164 de încălcări ale legislaţiei vamale, dintre care 98 se referă la depăşirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine. Totodată, au fost întocmite 53 de procese-verbale şi aplicate amenzi în sumă de circa 217 mii de lei.

În perioada de referinţă, fluxul unităţilor de transport a constituit 104.867 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leuşeni şi Sculeni, cu 20.967 şi, respectiv, 14.891 de traversări.

În cazul în care aveţi nevoie de informaţii privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau doriţi să faceţi o reclamaţie referitoare la eventuale abuzuri comise de către angajaţii instituţiei, puteţi contacta operatorii Centrului Unic de Apel al Serviciului Vamal la numărul de telefon: (+373 22) 574 111. În perioada vizată, aceştia au răspuns la 328 solicitări de informaţii legate de activitatea vamală.

Similare
RECOMANDĂRI