Vama a încasat săptămâna trecută peste 480 de milioane de lei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vama a încasat săptămâna trecută peste 480 de milioane de lei

Săptămâna trecută, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 483,1 milioane de lei, fiind perfectate 12.236 de declaraţii vamale.

La capitolul combaterea fraudelor, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 145 de încălcări ale legislaţiei vamale, dintre care 95 se referă la depăşirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine. Totodată, au fost întocmite 51 de procese-verbale şi aplicate amenzi în sumă de circa 184 mii de lei.

În perioada de referinţă, fluxul unităţilor de transport a înregistrat o creştere considerabilă, constituind 107.886 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leuşeni şi Sculeni, cu 22.382 şi, respectiv, 14.607 de traversări.

În cazul în care aveţi nevoie de informaţii privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau doriţi să faceţi o reclamaţie referitoare la eventuale abuzuri comise de către angajaţii instituţiei, puteţi contacta operatorii Centrului Unic de Apel al Serviciului Vamal la numărul de telefon: (+373 22) 574 111. În perioada vizată, aceştia au răspuns la 311 solicitări de informaţii legate de activitatea vamală.

Similare
RECOMANDĂRI