Vadim Brînzan la întrevederea cu ambasadorul Poloniei: Scopul nostru este să atragem investiţii în Republica Moldova şi să relansăm economia naţională
Sursa foto:mei.gov.md Vizualizari:

Vadim Brînzan la întrevederea cu ambasadorul Poloniei: Scopul nostru este să atragem investiţii în Republica Moldova şi să relansăm economia naţională

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brînzan, a avut o întrevedere cu ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Bartlomiej Zdaniuk.

„Ministerul Economiei şi Infrastructurii va depune toate eforturile necesare pentru a elimina obstacolele din calea investitorilor străini care doresc să activeze în Republica Moldova.Vrem să creăm reguli clare de joc şi un mediu transparent pentru afaceri, unde nu există loc pentru  corupţie. Scopul nostru este să atragem investiţii în ţară şi să relansăm economia naţională, care la moment este una muribundă şi bazată pe consum”. Declaraţia aparţine ministrului Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brînzan, şi a fost făcută în cadrul întrevederii cu ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Bartlomiej Zdaniuk.

Vadim Brînzan a mulţumit Guvernului Polonez pentru sprijinul financiar din cadrul Programului de Asistenţă pentru Dezvoltare pentru anii 2016-2020, care reprezintă un suport real pentru continuarea reformelor interne de modernizare a Republicii Moldova.

„Trebuie să ne axăm pe ramurile strategice ale economiei, printre care este şi agricultura, însă ea trebuie să fie  intensivă şi nu extensivă precum este la moment, iar creditul oferit ţării noastre de Guvernul Polonez, în valoare de 200 de milioane de euro se pliază perfect la capitolul creării unei agriculturi intensive cu valoare adăugată înaltă, din păcate acest credit nu a fost valorificat, dar vom depune toate eforturile pentru ca acesta să fie relansat”, a precizat ministrul.

Ambasadorul Poloniei Bartlomiej Zdaniuk, a menţionat că din anul 2004, Republica Moldova se află pe lista beneficiarilor prioritari de asistenţă pentru dezvoltare, asistenţă oferită prin intermediul programului Polska Pomoc (Polish Aid) al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone. „Dorim să intensificăm cooperarea între ţările noastre, astfel optăm pentru realizarea misiunilor de afaceri şi participarea la business forumuri bilaterale, schimburi de experienţă în domeniul infrastructurii energetice, rutiere şi avia”, a declarat Bartlomiej Zdaniuk.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, în Republica Moldova activează 102 întreprinderi cu capital polonez, investiţiile însumând 227,532 milioane de lei. Volumul comerţului exterior  al Republicii Moldova cu Polonia, în perioada ianuarie - aprilie 2019 a înregistrat suma de 95,9 milioane de dolari SUA.
Similare
RECOMANDĂRI