Utilizatorii „contului unic” pot achita on-line impozitele şi taxele, prin MPay
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Utilizatorii „contului unic” pot achita on-line impozitele şi taxele, prin MPay

Serviciul Fiscal de Stat anunţă despre lansarea serviciului electronic ”Contul unic” prin conectarea acestuia la serviciul guvernamental de plăţi electronice MPay.

Modulul „Contul unic” reprezintă o soluţie de achitare a tuturor obligaţiilor fiscale printr-o singură plată. Mecansimul presupune formarea unei note de plată pentru obligaţiile fiscale, cu posibilitatea de transferare a sumei integrale pentru achitarea tuturor impozitelor şi taxelor, cu redirecţionarea către destinaţiile de buget prestabilite.

Dezvoltarea serviciului şi integrarea acestuia cu instituţiile bancare prin intermediul MPay, vine să simplifice modalitatea de achitare a impozitelor şi taxelor, care poate fi efectuată direct de pe interfaţa serviciului „Contul unic” cu accesarea butonului de achitare MPay, fără necesitatea imprimării şi remiterii ordinului de plată la instituţia bancară.

Serviciul poate fi utilizat prin parcurgerea a cîtorva paşi simpli:

    Pasul 1: Accesarea SIA ”Contul curent al contribuabilului”;

    Pasul 2: accesarea butonului de achitare MPay de pe interfaţa serviciului „Contul unic”;

    Pasul 3: introducerea numărului notei de plată, pe interfaţa serviciului MPay;

    Pasul 4: alegerea opţiunii de achitare Card bancar; (Notă: Opţiunea Internet banking urmează a fi disponibilă odată cu ajustarea de către bănci a sistemelor informaţionale.)

    Pasul 5: Selectarea ţării emitente a cardului şi accesarea butonului Autorizează plată.

Notă: Cheltuielile aferente Serviciului MPay sunt reglementate de Hotărârea Guvernului nr.280 din 24.04.2013 cu privire la unele acţiuni de implementare a Serviciului Guvernamental de Plăţi Electronice (MPay).

Serviciul este disponibil pentru toţi contribuabilii care au acces la serviciile fiscale electronice şi utilizează serviciul „Contul unic” din cadrul sistemului informaţional „Contul curent al contribuabilului”.

Similare
RECOMANDĂRI