USAID va oferi granturi pentru creşterea nivelului de educaţie în domeniul agricol
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

USAID va oferi granturi pentru creşterea nivelului de educaţie în domeniul agricol

Proiectul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Agricultura Performantă în Moldova (APM) a lansat un apel de cereri de granturi pentru dezvoltarea şi distribuirea soluţiilor inovatoare în domeniul comunicării şi mass-media pentru agricultorii moldoveni, care activează în lanţurile valorice susţinute de APM: mere, fructe sâmburoase, struguri de masă, pomuşoare, miere şi legume produse în câmp deschis. Cererile pot fi depuse până la data de 25 mai.

Scopul granturilor constă în diversificarea informării agricultorilor despre cele mai bune practici şi tehnologii, mediatizarea inovaţiilor din domeniu în Republica Moldova şi încurajarea tinerilor să studieze specialităţi agricole pentru dezvoltarea ulterioară a carierei în domeniul agriculturii cu valoare înaltă.

Prin intermediul proiectului APM, companiile audiovizuale, ediţiile tipărite, portalurile media sau consorţiile de entităţi vor putea beneficia de granturi dacă vor realiza unul sau mai multe dintre următoarele obiective prin intermediul iniţiativelor media. Acestea trebuie să prevadă instruirea agricultorilor cu privire la cele mai bune practici înainte de sezonul agricol şi după recoltare, în cadrul unuia sau mai multor lanţuri valorice selectate de către proiectul APM, facilitarea procesului de adoptare a tehnologiilor noi de către agricultori; promovarea noilor tehnologii în agricultura cu valoare adăugată, care au fost adoptate recent în Moldova ş.a.

Solicitanţii sunt încurajaţi să reflecte în mod creativ asupra metodelor pe care le vor utiliza pentru a ajunge la publicul larg.

Proiectul APM anticipează acordarea a aproximativ 1,3 milioane de lei, pentru finanţarea activităţilor de grant în cadrul acestui apel. Suma unui grant poate varia între 300 – 700 de mii de lei, or, aceasta va depinde de activităţile propuse şi negocierile finale.

Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova îşi propune în perioada 2016-2021 să contribuie la dezvoltarea sectorului agricol pentru a impulsiona creşterea economică şi schimbările în localităţile rurale, sporind bunăstarea locuitorilor Republicii Moldova, notează Moldpres.

Similare
RECOMANDĂRI