Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Uniunea Europeană reia sprijinul bugetar pentru Republica Moldova

Veşti bune de la Bruxelles. Uniunea Europeană reia sprijinul bugetar pentru Republica Moldova. Prima tranşă de 14,5 milioane de euro va fi transferată Chişinăului chiar în următoarele zile. Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, califică acţiunea Uniunii Europene drept un semnal clar al susţinerii noii guvernări de la Chişinău.

Anunţul privind deblocarea asistenţei financiare pentru Republica Moldova a fost făcut de comisarul european pentru politică de vecinătate şi negocieri de extindere, Iohannes Hahn.
 
„În următoarele zile vom transfera prima tranşă a suportului bugetar în valoare de 14,5 milioane de euro pentru susţinerea administraţiei publice. Şi sunt sigur că la începutul toamnei vom debloca şi a doua tranşă dacă condiţiile vor fi respectate”, a declarat Iohannes Hahn, comisar european pentru politică de vecinătate.

Ministrul de Externe al Republicii Moldova a mulţumit oficialilor de la Bruxelles pentru creditul de încredere acordat şi promite că noua guvernare va aduce Republica Moldova mai aproape de Europa.

„În ultimii ani, Republica Moldvoa a fost izolată de UE care a suspendat asistenţa pentru ţara noastră. USAID a blocat la fel asistenţa. Astăzi l-am auzit pe comsiarul Hahn că am revenit pe calea cea dreaptă în relaţiile noastre cu Uniunea Europeană”, afirmă Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Până acum sprijinul bugetar din partea Uniunii Europene a fost blocat pentru Republuca Moldova din cauza aprobării de către fosta guvernare a controversatei legi ce viza amnistia fiscală.
Similare
RECOMANDĂRI